Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Сто и петдесет години производство на вино в Пенедес 

Bodegas Pinord има над сто години опит във винопроизводството в региона Penedès в Североизточна Испания. Те правят вина и cavas (пенливи вина), използвайки традиционни методи, наследени от техните предци. Днес използването на най-съвременна технология, заедно с изключителен екип от трудолюбиви професионалисти, помага да направят техните вина и кавас известни по целия свят.

През последните няколко години Bodegas Pinord разшири гамата си от продукти и започна да произвежда вина в други винени наименования в Испания. Всички тези нови вина са произведени по методи на биологично земеделие.

Поколение след поколение, философията на семейство Tetas може да се обобщи със следните думи: Семейна традиция, пионерски и иновативен дух, любов към земята и страст към страхотните вина.

Bodegas Pinord е семейна фирма с дългогодишна традиция във винопроизводството. Днес две поколения работят рамо до рамо с помощта на великолепна работна сила, която помага за производството и отлежаването на нашите вина и кава (пенливо вино по метода на шампанско). Освен това има около петдесет души, които продават и разпространяват продуктите на Pinord.

Винарната, която и до днес е на първоначалното си местоположение, до жп гара Vilafranca del Penedès, скоро се откроява с качеството на своите наливни вина, които се изпращат из Испания. Винарната всъщност имаше собствен тръбопровод, който минаваше под релсите, за да пълни резервоарите в чакащите влакове.

Малко по малко, от 1942 г., първите вина започват да печелят слава и престиж и година след година, поколение след поколение, семейните лозя растат. Местните сортове грозде са се развили и фамилното име е неразривно свързано с вината Penedès.

В момента Pinord притежава винарна, която е в състояние да произвежда повече от пет милиона бутилки годишно, всички носещи печата на одобрението на семейството.

От самото начало, с първото перлено вино, Pinord получава множество отличия и благоприятни отзиви за своите вина и кава (пенливи вина).

През последните две десетилетия усилията на компанията да произвежда качествени продукти и желанието за иновации й спечелиха важни отличия и награди в различни европейски конкурси за вино. Престижни международни винени критици като американеца Робърт Паркър и списанията за вино Decanter или Wine & Spirits също са дали високи оценки на вината Pinord.

X