Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

В началото на 80-те Ерминия, Дженерозо и Роберто Ди Мео /основател на Di Meo/ наследяват историческо имение намиращо се в провинция Авелино. Красивата селска къща от 18-ти век, която някога е била ловна хижа на принца Карачоло, е заобиколена от меки и прохладни хълмове.

Целта е да произвеждат вина от най-разпространените местни сортове в Ирпиния, като Fiano, Greco, Aglianico и Coda di volpe, и да популяризират културните и регионални традиции.

Така те решават да засадят лозя и през 1986 г. започват да произвеждат първия комплект вина от семейството: това е моментът, в който се ражда винарната Di Meo.

Важната акредитация на DOCG Fiano di Avellino, Greco di Tufo и Taurasi дава значителен тласък на винопроизводството в Ирпиния. Енологичният проект на Di Meo също се развива много бързо: освен производството на вина в най-добрите райони на провинцията започва производството на спиртни напитки и типични за региона хранителни продукти. За няколко години компанията се утвърждава като една от най-престижните производствени компании в региона .

X