Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Finca LA LEGUA е семейно имение, собственост на семейство Фернандес Ескрибано, където  се произвежда вино. Ангажирани са с предлагането на висококачествени червени и розе вина със собствен характер и индивидуалност. За да постигнат това, вината се произвеждат изключително с внимателно отгледано и селектирано грозде от лозята на Ла Легуа.

Избата, със своите 80 хектара лозя, се намира на 6 километра от Валядолид, в сърцето на Кастилия и Леон. Местоположението й е до река Писуерга, която е най – високия приток на река Дуро, е с надморска височина от 750 метра, алувиални почви и чакъл на варовикова основа. Континенталният климат и екстремните температури, осигуряват изключителни условия за получаване на качествено грозде.

Finca La Legua, и старите повече от 3 века изби, преживели времето поколения и са били свидетели на няколко събития, свързани с историята на Валядолид и древното кралство Кастилия. По-новата история на Finca la Legua е свързана със семейството на доктор Еметрио Фернандес, невролог и психиатър, чиято цел е била да запази семейството заедно.  Неговата страст към живота в провинцията го насочва към Finca La Legua през 60-те години на двадесети век, а близостта до град Валядолид е помогнала за срещите на цялото семейство и приятели.

Модерната винарна е построена по-късно, след като лозята са пораснали достатъчно, за да произвежда висококачествено грозде. И така, през 1997 г. първата изба е построена и първата реколта от тази нова възрастта на La Legua е произведена. Конструкцията е завършен между 1998 и 2000 г., с две сгради (изба за стареене и бутилиране и складови помещения).

Еволюцията на избата се определя от постоянно търсене на съвършенство. В допълнение към това се полага постоянна грижа както за лозето, така и за виното. През 2013 г. започва нова фаза за LA LEGUA. Приети са редица мерки за подобряване на процеси, развити в лозята и във винарната.

X