Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Вината Mandrarossa са резултат от постоянни изследвания и експерименти към иновации. Поради тази причина те представляват различно Сицилия, за разлика от познатите стереотипи.

ИЗСЛЕДВАНИЯ

От хълмовете на югоизточния бряг, които достигат до морето, до черните Етна

пясъци, Mandrarossa изследва най-добрите местообитания, които позволяват на всеки сорт напълно изразява неговия потенциал.

ИЗБОР

Изследването за поведението на сортовете и интензивната микровинификация бяха проведени дейности, водещи до въвеждането на нови вина в продуктова линия с течение на времето, някои от които уникални за сицилианската панорама.

Менфиширe

Територията на югозападния бряг на острова разполага с фини хълмове, пълни с лозя, които се простират чак до морето и маслинови горички, които отличават пейзаж, заобиколен от жив плет и средиземноморски храсти. Това е Менфиширe, един от най-важните лозарски райони в Сицилия, където земеделието е източникът на икономическия растеж и местната общност. Тук до отличните се произвеждат отлични маслинови масла от местни сортове вина, както и зеленчуци като артишок и пъпеш. Рядко естествено местообитание, a част от сицилианското крайбрежие относително неизвестна и поради тази причина незамърсена.

Mons Gebel

Арабите го нарекли Mons Gebel, „два пъти планина “, за да засилят величието на това място, където впечатляващият профил на вулкана, с неговият пушещ

кратер, придава неописуеми емоции. Кратерите, пепелта, пещерите на долината Бове, контрастират на градините, лозята, маслинови горички, гори и снежни пещери правят територията на вулкана място с необикновен чар, екологична мозайка с рядка красота. Това е мястото, където Мандрароса избра да започне ново приключение след двадесет години, пресичайки границите на Менфишир, за да изследва нови територии и да открива нови истории, които да разказва. В Linguaglossa, на югоизточния склон на вулкана 4 хектара Carricante и Nerello Mascalese бяха внимателно подбрани, местни сортове, отгледани в черните пясъци, които дават уникални вина.

Косира

Островът е създаден от изригването на подводен вулкан и е кръстен Косира от гърците. Скали от лава с изглед към морето, морски стекове, сухи каменни стени, даммузи (типични сгради), бодлива круша, каперси с интензивен аромат и не на последно място лозата Pantelleria alberello (наричана още Alberello Pantesco), наследство на ЮНЕСКО. Гроздето Zibibbo, събрано от тези единствени по рода си лозя се използват за винифицирането на рафинирания Passito di Pantelleria. Вдъхновение за Мандрароса да прекоси морето и да експериментира с нови проекти на остров, застинал във времето.

X