Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Изба Pasanau, разположена в La Morera de Montsant (Tarragona), е създаден през 1995 г. Член е на Denominació d’Origen Priorat, един от най-висококачествените лозарски и лозарски райони в Испания, с ранг D.O. Qualificada.
Мисията на винарната се основава на две концепции: вината да покажат характера на почвите и на на окръг La Morera de Montsant, най-обширната и с най-голяма разлика в надморската височина и многообразни почви в DOQ Приорат. Ерозията на конгломератните скали на Сиера де Монсант води до получаване на шистови и песъчливи почви.
Стремежът на Пасанау е всяка нова реколта да обогати и надгради опита от минали реколти, включително резултатите от развитието на нови техники за отглеждане и винопроизводство.
През 2012 г. Пасанау започна процес на екологично / биологично сертифициране, който е завършен три години по-късно, почти без да е необходимо да се правят промени в лозята или винопроизводството поради традиционния стил, който се прилага.
Семейството от векове е обработвало лозя в Приората на Скала Деи. Писмените справки датират от XIII век.
Хуан Пасанау в началото на XX век възстановява семейните земи и презасажда лозята.
През осемдесетте години внукът му Рикард, магистър по лозарство от Университета на Барселона, поема земята и купува други имоти. Той въвежда нови сортове и методи за отглеждане. През 1995 г., 100 години след нападението на филоксерата, братята Пасанау, под ръководството на баща си Хуан, решават да построят изба за винопроизводство. Рикард Пасанау е назначен за директор поради опита си в производството на вино от няколко години.
Оттогава Пасанау умножава три пъти първоначалната си продукция. В момента тя е около 40 000 бутилки годишно. 20% от това количество се предлага на испанския пазар, докато останалите 80% отиват на международните пазари.

X