Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

През 1989 г. Антонио Санц най-накрая реализира мечтата си да създаде свои собствени вина в Навара /Viña Zorzal/ след дълга кариера в света на винопроизводството. Години по-късно, през 2007 г. Неговите синове продължават мечтата му, като създават винарна Виня Зорзал, базирана на философията на баща им да полагат максимални грижи за лозите, за да направят отлични вина. Вината Виня Зорзал, принадлежат към регионите DO Navarra и DOC Rioja. Целта им е да възстановяват местни, но несправедливо игнорирани, сортове грозде от Навара и да създават едносортови вина, ценени заради тяхната автентичност и простота, вина, които говорят за самите себе си, но са достъпни за всички.

В първите години на новата винарна братята Санц работят с грациано, като вината  получават висока оценка от най-добрите критици. Следващият им проект се основава на гарнача, исторически сорт в Навара. Те откриват съкровище наблизо – стари изоставени лозя гарнача във Фитеро между долината Ебро и планините на Иберийската система. Това накара екипа да се съсредоточи върху тероарите, произвеждайки вина от едно лозе, за да покаже типичността на тези специални земи. Оттогава Виня Зорзал расте, печелейки похвали за редица отлични вина, тъй като те се устремяват към небето като птиците върху техните чудесно проектирани етикети.

Виня Зорзал практикува екологично лозарство всички процеси се извършват ръчно, използват се подбрани местни растения за почвено покритие и се тори с компост, за да се подобри устойчивостта на лозята към болести.

Виня Зорзал използва спонтанна ферментация, избягва стелажи, не филтрира или избистря, не използва добавки и добавя сяра само в много умерени дози.

Сега Виня Зорзал обработва 52 хектара лозя и произвежда 233 000 бутилки.

X