Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София
Roger Goulart

Ново видео представяне на вината Roger Goulart

От най-големия производител на качествено испанско вино CVNE ни предлагат една прекрасна видео виртуална обиколка по случай 140 години традиция в правенето на Кава.

Roger Goulart, пионер в производството на пенливо вино по традиционен метод в Испания, празнува 140-ата си годишнина тази година.

Винарната е основана през 1882 г. в Sant Esteve Sesrovires, в Alto Penedés, във ферма, Can Goulart, която датира от началото на 18 век. Това беше амбициозен проект с цел производство на пенливи вина от най-високо качество, вдъхновени от тогавашните изби в района на Шампан. 

Сградата е построена от Игнаци Мас и Морел, съвременник на Антонио Гауди, в ранните години на 20-ти век и под нея е изкопан впечатляващ набор от подземни галерии на 30 метра дълбочина и повече от километър дължина. Тези галерии съхраняват уникални условия на температура и влажност за производството на пенливи вина с висока експресия.

Пенливите вина на Roger Goulart  се възползват от предимствата на дългото стареене, което благоприятства по-добрия контакт между дрождите и виното. Това е едно от най-важните, характерни качества на големите пенливи вина в света.

Понастоящем Roger Goulart има 7 вида Cavas, произведени основно от сортовете Macabeo, Xarel·lo и Parellada за бели вина и Garnacha за розета; 

X