Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Casanova Treixadura White 2020

21,49лв.

Винопроизводител на Casanova Treixadura White 2020: Хосе Мануел Мартинес Юсте.

Произход на гроздето: Fincas A Cerca и Pazo Casanova, лозя разположени на десния бряг на долината Miño на 180m и 380m.

Типове почви: Почви на основата на гранит (sábrego) с шисти.

Винификация: Гроздето се избира и бере ръчно от собствено лозя, разположени в най-добрите райони за производство в долината Миньо.

Незабавен транспорт до винарната, където гроздето се темперира при 5ºc в хладилна камера. Втора селекция от отделни клъстери се извършва с помощта на вибрираща инспекционна маса, последвано от премахване на стъблата и студена мацерация за два часа и половина, преди внимателно пресоване в пневматична преса. Ферментира с контролирана температура и след това почива върху фина утайка за четири месеца в неръждаема стомана. Остава в бутилка до оптималния момент за продажба.

Общо производство: 40 000 бутилки

Обща киселинност (g/l): 5.6

Остатъчна захар (g/l): 1.6


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Галисия
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Bodega y Viñedos Pazo Casanova
СОРТ: Treixadura (100%)
РЕКОЛТА: 2020
АЛКОХОЛ: 13 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Атрактивен, бледожълт цвят със стоманен ръб. Чисто и много светло. Обгръщащи, интензивни аромати с нотки на костилкови плодове (жълта праскова, слива мирабел) и нотка лимон (лимонова кора, лимонови капки), които се комбинират с флорални аромати (портокалов цвят и лайка). Нотки на мащерка, копър, джинджифил, сладък корен и изворна вода. Ароматно и пълно.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Тартар от червен тон, суши, пушена риба (сьомга, треска и сардина), синя риба, сезонни зеленчуци на скара, ризото с морски дарове, калмари, паеля, манатарки, гъши дроб.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 7-9 C ° C
СРОК ЗА СЪХРАНЕНИЕ: 1-3 години
X