Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Mandrarossa Ciaca Bianca Fiano 2020

18,99лв.

Лозята са разположени на склонове на хълмове с южно и югоизточно изложение, на 150-350 метра надморска височина. Почвите се състоят предимно от варовик и са със средна текстура.
Зимата на 2020 г. се характеризира с обилни валежи, които продължиха до края на март. Пролетта беше мека и суха. През лятото имаше високи температури през деня, но през нощта те паднаха с около 10°C. Това доведе до перфектно, равномерно узряване на гроздето.
Гроздето се натрошава и отделя от дръжките, след което веднага се охлажда до 5-8°C и се държи при тези температури в продължение на четири до шест часа. Ферментацията се извършва в продължение на 15-20 дни в резервоари от неръждаема стомана с контролирана температура при 16-18°C. Виното се съхранява в резервоари от неръждаема стомана в продължение на 4 месеца преди бутилиране, след което три месеца отлежава в бутилка.

Category: Tags:, ,

ДЪРЖАВА: Италия
ПРОИЗХОД: Сицилия
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Mandrarossa
СОРТ: Фиано
РЕКОЛТА: 2020
АЛКОХОЛ: 13 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Ярко сламеножълт цвят със зеленикави отблясъци. На нос има тревисти нотки, жасмин, босилек и грейпфрут, с усещане за листа от домати. Вкусът е със свежа киселинност и минералност, с нотки на ароматни билки като риган и мента.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Сирена, ордьоври с морски дарове, салати на базата на ориз.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 7-9 C ° C
X