Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Monopole Clasico 2017

41,99лв.

Гроздето за Monopole Clasico 2017 e от лозята Villalba de Rioja, засадени във варовити почви преди 15 години с източно изложение на надморска височина над 600 метра. Гроздето е ръчно набрано. Пресова се леко, а мъстта се прехвърля в бетонни резервоари за избистряне.

Алкохолната ферментация протича в резервоари от неръждаема стомана, а виното впоследствие отлежава заедно с фината утайка в бъчви с вместимост от 300, 400 и 500 литра. Виното престоява в бъчвите около 8 месеца, през които се извършват периодични дегустации.


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Риоха
ПРОИЗВОДИТЕЛ: CVNE
СОРТ: Виура с прибавка на шери (Манцанийя)
РЕКОЛТА: 2017
АЛКОХОЛ: 13,5 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Средно лимоненожълт цвят. Благодарение на прибавката на шери, както и на биологичното отлежаване върху утайките се получават много интересни аромати и вкусове. На нос: комплексно, разкриващо широка гма аромати като лайка, ябълка, круша, малко бадеми, препечени нотки и минерални тонове. Тялото е плътно и кадифено с дълъг, свеж и соленоват завършек.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Това мощно вино може да се комбинира с редица ястия като бели меса и риба, морски дарове, паста. Великолепно е и за самостоятелна консумация.
X