Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Brotte La Rollande Crozes Hermitage Rouge 2018

34,49лв.

“La Rollande”: Почит към женствената хармония. Това женско име достига най-високата си популярност през 1931 г., датата на създаване на Brotte House. Това означава слава и смелост.
Лозята се простира в 11 общини в рамките на триъгълник, образуван между хълмовете на Tain’Hermitage, река Рона и река Isère. По обем това е най-важното кръстовище на Северна Рона. Лозята са разположени в равнината под околните хълмове, където почвите са изградени от гранит и алувиални отлагания, оставени от река Изер (глина и чакъл).
Гроздето се бере ръчно при пълна зрялост.
Мацерацията продължава 15 дни в вани от неръждаема стомана при средна температура (26°C – 28°C), за да се запазят първичните плодови аромати. След това виното отлежава в 100-годишни дъбови и бетонни вани в продължение на 12 месеца преди бутилиране.


ДЪРЖАВА: Франция
ПРОИЗХОД: Crozes Hermitage
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Brotte
СОРТ: Основно Сира
РЕКОЛТА: 2018
АЛКОХОЛ: 13 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: “Свежест и хармония” Тъмен цвят с нотки на наситено лилаво. Интензивни аромати на касис и теменужка с пикантни нотки на бял пипер, женско биле, ванилия, черни маслини и нотка на лаврови листа. Хармоничен и твърд вкус, намекващ за череши и касис с дълги и добре изразени танини на финала. Дългият и ароматен финал разкрива нотки на черни плодове.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Отворете 2 часа предварително. Насладете се на патешки гърди в сос от зелен пипер с картофен огретен дофиноаз, телешко със сини сливи и бадеми в тажин, меки сирена или дори сладолед със сос от шоколад и звезден анасон.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 16 ° C
X