Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Contino Gran Reserva 2014

99,99лв.

Това е най-елегантното вино, произведено във винарната. Contino Gran Reserva 2014 остава вярно на същността на класическите вина от Риоха, като същевременно непрекъснато се стреми да развива своя стил.
Селекция от най-добрите лозя се използва за производството на Contino Reserva, за да предложи възможно най-доброто вино по отношение на киселинност, концентрация и зрялост. Гроздето Tempranillo се бере предимно от район с камениста почва близо до река Ебро.
Гроздето се бере ръчно и внимателно, преди да бъде подложено на щателен процес на селекция във винарната. След отстраняване на дръжките то ферментира със селектирани дрожди в бетонни резервоари при 26-28ºC. След това се подлага на постферментационна мацерация. В същите резервоари протича и малолактичната ферментация.

16 налични


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Риоха
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Contino
СОРТ: Темпранийо 70%, грациано 15%, гренаш 12%, виура 3%
РЕКОЛТА: 2014
АЛКОХОЛ: 14 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Атрактивен черешов цвят, носът е богат, интензивен и много сложен с преобладаващи аромати на черни и червени плодове, добре интегрирани с препечени нотки от дъба. На небцето виното е мощно, полирано и добре балансирано с копринени танини, които галят устата и са последвани от дълъг финал.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Говеждо, агнешко, дивеч и птици.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 15 ° C
X