Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Cune Gran Reserva 2015

46,99лв.

Най-новото (към днешна дата) специално вино Reserva, произведено от CVNE, е Cune Gran Reserva 2015.
Специално подбраното идва от собствени лозя в Torrentalbo. Лозите са на средна възраст 45 години, разположени на южно и източно изложение, а почвите са глинести с камъчета.
Беритбата се извършва ръчно. Във винарната гроздето се съхранява в хладилна камера за 24 часа, за да се предотврати окисляването и да се запазят ароматите на плодовете. Алкохолната ферментация се извършва с помощта на собствени дрожди в малки резервоари от неръждаема стомана и бетон. След ферментацията виното се задържа няколко дни с ципите, през които се провежда редовна дегустация, за да се определи идеалният момент за източване. Малолактичната ферментация протича в бетонни резервоари и след 24 месеца отлежаване в американски и френски дъбови бъчви виното се избистря и бутилира. След това се съхранява най-малко 36 месеца в нашите изби при строго контролирани условия на температура и влажност.


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Риоха
ПРОИЗВОДИТЕЛ: CVNE
СОРТ: Темпранийо 85%, Грасиано 10%, Мазуело 5%
РЕКОЛТА: 2015
АЛКОХОЛ: 14 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Рубиненочервено на цвят, разкрива комплексни аромати на зрели плодове и идеален баланс на подправки, карамел, печено кафе и балсамико. Копринени танини, свежа киселинност и дълъг финал с послевкус на балсамико.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Перфектна компания за ястия от Средиземноморската кухня.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 18 ° C
X