Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Imperial Gran Reserva 2014

119,99лв.

Най-добрите лозя в Риоха Алта са заделени за производството на Imperial Gran Reserva 2014. Избрани са специални парцели във Villalba между 550 и 650 m надморска височина, с климат на атлантическо и континентално влияние, както и парцели в Barbarroja и Antoñanzas с южно изложение и умереноконтинентален климат.
Гроздето се бере ръчно, след което се съхранява в хладилна камера за 24 часа, за да се предотврати окисляването и да се запазят плодовите аромати. След процес на селекция, гроздето се транспорира във френски дъбови бъчви, където протича алкохолна ферментация със собствени дрожди при контролирана температура от 28-29°C.

След това виното отлежава минимум 24 месеца в нови френски и американски бъчви. Накрая бутилките отлежават минимум 36 месеца в стогодишни изби, преди най-накрая да бъдат пуснати на пазара.


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Риоха
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Imperial
СОРТ: Темпранийо 85%, Грасиано 10%, Мазуело 5%
РЕКОЛТА: 2014
АЛКОХОЛ: 13,5% % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Дълбок гранатов цвят с черешови отблясъци. Носът е интригуващ, с балансирани аромати: горски плодове, ликорис, подправки като карамфил, черен пипер и индийско орехче, както и тютюн и препечено кафе.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Перфектен партньор на червени меса, дивеч, тлъста риба и сирена.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 18 C ° C
X