Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Imperial Reserva 2016

58,99лв.

Серията Imperial и Imperial Reserva 2016 се стреми да улови същността на почвите и лозята, разположени в Риоха Алта. Гроздето, произлиза от собствени лозя във Villalba, Briones и Torremontalvo. Всички тези лозя са на възраст над 40 години. Основният сорт е Tempranillo. Лозите са нискодобивни, селектирани и предимно с южно изложение.
Гроздето се бере ръчно, след което се съхранява в хладилна камера за 24 часа, за да се предотврати окисляването и да се запазят плодовите аромати. Ферментацията протича със собствени дрожди в дъбови резервоари с различен капацитет (от 80 до 160Hl). Периодът на мацерация продължава около 20 дни. Малолактичната ферментация се извършва в бетонни резервоари и дървени бъчви, след което виното отлежава в американски и френски дъб. Виното от различните лозя се съхранява отделно. Извършва се окончателно купажиране след завършване процеса на стареене преди избистряне и бутилиране.


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Риоха
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Imperial
СОРТ: Темпранийо 85%, 15% Грасиано , Мазуело и Гарнача
РЕКОЛТА: 2016
АЛКОХОЛ: 14% % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Дълбок черешов цвят. Приятен и комплексен аромат с плодови нотки и нюанси от престоя във френски и американски дъб. На небцето - окръглено, с нежни, копринени танини и дълъг, много приятен финал. Ще се развива в бутилката с години напред.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Това чудесно балансирано вино може да се комбинира с риба, месо и отлежали сирена.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 18 C ° C
X