Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

LA LEGUA 50 VERANOS 2015

44,99лв.

La Legua 50 Veranos (50 лета) е лимитирана серия, произведено в знак на почит към 50-те години, през които семейството Фернандес Ескрибано се наслаждават на живота във Finca La Legua. Това вино се прави от грозде, отглеждано в най-стария парцел на имението, чиято почва поражда деликатна минералност и елегантност във виното. Гроздето се бере ръчно от семейството с последваща селекция на клъстерите.

Алкохолната ферментация протича във френски дъбови бъчви, а ябълчено-млечнокиселата ферменация – в резервоари от неръждаема стомана при контролирана температура. Виното отлежава 24 месеца в френски дъбови бъчви и след това в изби под земята до неговото етикетиране и пускане на пазара.

Виното е отличено с 92 точки от Джеймс Съклинг и със Златен медал от SAKURA Japan Womens Awards 2020.


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Кастилия и Леон
ПРОИЗВОДИТЕЛ: LA LEGUA
СОРТ: Темпранийо 100%
РЕКОЛТА: 2015
АЛКОХОЛ: 13,5 % vol % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Това вино има за цел да събуди спомени от детството по време на дегустацията. Аромата е много интензивен с изобилие от плодови и минерални нотки и развиваща се комплексност, получена през 24-те месеца отлежаване във френски дъбови бъчви, което предлага много приятно усещане. Вкусът е мощен, но балансиран благодарение на елегантните и зрели танини.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Съчетава се добре с червени меса, барбекю, яхния и сирена.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 16-18 ºC ° C
X