Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Mas Collet 2019

21,49лв.

Възрастта на лозите за Mas Collet 2019 от сорта Гарнача е 15 – 40 години и за Каберне Совиньон – 5-15 години. Почвите на по – ниско са алувиални, докато по-високите лозя и всички тераси и склонове са върху бедна, минерална, камениста почва с малко гранит и шисти.

Всички сортове са винифицирани отделно в резервоари от неръждаема стомана. Ферментацията е при температура 26-29ºC. Мацерацията е между 8 и 15 дни в зависимост от сорта. Виното отлежава 9 месеца в американски и френски дъбови бъчви. След купажиране, виното отлежава 6 месеца в резервоар преди бутилиране.Естествено стабилизиране на студ и фина филтрация преди бутилиране.


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Монсант
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Celler de Capçanes
СОРТ: 50% Гарнача, 25% Каринян, 25% Каберне Совиньон
РЕКОЛТА: 2019
АЛКОХОЛ: 14,5 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Червен цвят с отблясъци на виолетово. На вкус-узряла череша, боровинки и нежни, добре интегрирани препечени аромати. Средно тяло със сладост на узрели плодове. Добра киселинност, чудесно балансирана със заоблените танини. Дълъг финал с узрели плодове.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Бели и червени меса са еднакво подходящи за съчетаване с това вино. Сотирани зеленчуци и гъби, паста със сметанов сос също са добра комбинация.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 15-17 ° C
X