Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Viña Zorzal Tinto Malayeto 2018

33,99лв.

Viña Zorzal Tinto Malayeto 2018 е от серията вина, фокусирани върху тероарa. Това вино е от едно единствено лозе. 2,39 ха лозе от приблизително 35-годишна Гарнача във Фитеро. Почвите са каменисти с пъстри глини (разнородни), варовикови и композитни. Тези характеристики, в във връзка с континенталния климат означава, че корените трябва да се заровят дълбоко в почвата, за да намерят вода. Работи се за подобряване на биоразнообразието на това лозе, както и възстановяване на местната флора. Наред с практиките за устойчиво лозарство, тези фактори определят уникалния тероар ​​на този единствен парцел земя с надморска височина 520 метра.

Ранна беритба, спонтанна ферментация с диви дрожди в 3500-литрови дървени бъчви.  9 месеца отлежаване в 300-литрови френски бъчви. 2 месеца усъвършенстване в дървени резервоари от 4500 литра.

94 налични


ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Навара
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Viña Zorzal
СОРТ: 100% Гарнача
РЕКОЛТА: 2018
АЛКОХОЛ: 14 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Прозрачно, средно интензивно, рубинено вино. Чисти, интензивни свежи аромати на черни плодове, такива като къпина, касис, също черен пипер, кедър и земни нотки. Сухо и свежо вино, с меки танини и средно тяло. Черни плодови вкусове, минерални нотки и дълъг завършек.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Идеален акомпанимент за хамон, яхнии, ястия от дивеч и месо.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 16-18 ° C
X