Имате ли 18 години?

С потвърждение на вашата възраст се съгласявате с общите условия
Безплатна доставка в рамките на град София

Viña Real Rosado 2020 Bodega Viña Real

19,49лв.

Лозята за производството на Viña Real Rosado 2020 Bodega Viña Real са на възраст между 8 и 15 години и се отличават като специална селекция, отглеждана в Риоха Алавеса в хладни, глинести почви с различни сортове като Виура, Гарнача и Темпранийо.
Гроздето се бере в оптимална зрялост, за да се получи вино с умерено алкохолно съдържание, плодов аромат и балансирана киселинност. Гроздето се поставя в резервоари от неръждаема стомана. След няколко часа настойване се изтегля мъстта, която ферментира в продължение на 20-25 дни при контролирана температура от около 16ºC. Това позволява да се запазят първичните аромати непокътнати.
След приключване на алкохолната ферментация виното се избистря, филтрира и е готово за бутилиране.

23 налични

Category:

ДЪРЖАВА: Испания
ПРОИЗХОД: Риоха
ПРОИЗВОДИТЕЛ: Viña Real
СОРТ: Виура 75%, Темпранийо 15%, Гарнача 10%
РЕКОЛТА: 2020
АЛКОХОЛ: 12,5 % vol
ДЕГУСТАЦИЯ: Атрактивен бледорозов цвят със сьомгови оттенъци. Елегантен комплексен аромат с нотки на костилкови плодове като праскова и кайсия, преплетени с флорални тонове. Сладост при отпиване, дълъг плодов послевкус.
ИДЕИ ЗА КОМБИНИРАНЕ С ХРАНА: Това е деликатно вино, което може да се пие по всяко време със или без акомпанимент. Подходящо със всички видове риба, салати и фини тестени изделия.
ТЕМПЕРАТУРА ЗА СЕРВИРАНЕ: 8-10 ° C
X